Start verbouwingswerken moeder & kind unit.


De moeder & kind unit van het ziekenhuis wordt volledig verbouwd. Op vrijdag 10 maart zullen daarom de pas bevallen mama’s die dan verblijven op de materniteit, verhuizen naar een tijdelijke afdeling. Begin april zullen ook de verloskamer en couveuses tijdelijk een nieuwe intrek nemen. Het einde van de werken is voorzien in december 2017.

De werkzaamheden starten op de afdeling materniteit. In april zullen de verloskamer en couveuses eveneens verhuizen om fase 2 van de werken te kunnen starten. De werken zullen afgerond zijn tegen het einde van dit jaar. “De verbouwing van onze moeder & kind unit zat er al een tijdje aan te komen” vertelt medisch diensthoofd gynaecologie en verloskunde dr. Sabine Dobbelaere. “Naast volledig vernieuwde kamers kunnen we daarna uitpakken met rooming-in kamers waarbij de pas bevallen mama’s in dezelfde kamer kunnen overnachten als hun baby die in een couveuse ligt. We zullen ook verschillende methodes om te bevallen kunnen aanbieden, waaronder onderwaterbevalling.”

De materniteit, en met uitbreiding de hele dienst moeder & kind, is erg belangrijk voor het Lierse ziekenhuis. “Met de vernieuwde verloskamers, couveuses en verblijfskamers willen we de vernieuwde weg die het ziekenhuis is ingeslagen, verder concreet vormgeven. Bovendien hopen we zo opnieuw jonge gezinnen uit onze regio aan te trekken om hen te verwelkomen in een hedendaagse setting, zeker tijdens een van de belangrijkste fases van hun leven” vertelt dr. An De Cuyper, algemeen directeur.

 

Praktisch:

Wie iemand wil bezoeken op de kraamafdeling kan vanaf vrijdag 10 maart terecht in blok G, 2e verdiep. Bezoekuren blijven onveranderd.