Opbrengst Toekomst voor Senegal vzw 2021

Het team van gynaecologen is blij om ook dit jaar een mooi bedrag te kunnen schenken aan de vzw Toekomst voor Senegal. Het team engageert zich sinds 2019 om bij elke geboorte in Lier 5 euro opzij te zetten voor dit mooie project in Senegal. Voor de periode van 1/12/2020 tot 30/11/2021 leverde dit een bedrag op van maar liefst 4860 euro.

Bij elk geboorte in ons ziekenhuis wordt de spaarpot voor Senegal beetje bij beetje aangevuld. Op die manier maakt elke geboorte in Lier de kans groter dat in Senegal een moeder in veiligere omstandigheden kan bevallen en de nodige hulp kan krijgen voor het kindje en zichzelf.

“Dit bedrag zal gebruikt worden voor de afwerking van het sanitair van de verloskamer”, vertelt Frank Lambrechts, medeoprichter van vzw Toekomst voor Senegal. “Zo komen er 2 nieuwe douches, 4 nieuwe toiletten en 2 nieuwe wastafels. Verder zal er eindelijk een nooddeur geplaatst kunnen worden aan de benedenverdieping.”

Dit mooie project, dat oorspronkelijk in 2008 startte met de bouw van een kleine school, is ondertussen al uitgegroeid tot een klassencomplex met meer dan 840 kinderen, een apotheek, een bakkerij en een verpleegpost. Sinds iets langer dan een jaar is er ook een 24/24 uur bemande verloskamer. Er werden ondertussen al enkele honderden kinderen geboren.

We wensen hen veel succes toe met de verdere uitbouw van dit prachtige project!

DIGITAL CAMERA