Welke naam krijgt je kindje?

Ben je getrouwd? Dan krijgt je kindje automatisch de naam van de papa. Als je niet gehuwd bent, en je wilt toch dat jullie kindje de naam van de papa draagt, dan moet hij het kind erkennen. Hiervoor moeten jullie zich beiden aanmelden in het stadhuis met een doktersattest waarop de vermoedelijke bevallingsdatum staat. Is er een erkenning? Breng dan zeker dit document mee naar het ziekenhuis!

De erkenning kan ook na de geboorte gebeuren tegelijk met de aangifte van uw kindje. Hierbij dienen dan wel de beide ouders aanwezig te zijn zodat de moeder toestemming kan geven voor de erkenning. 

Vanaf 1 juni 2014 is de naamwetgeving erg veranderd. Er zijn verschillende mogelijkheden oa. dubbele familienaam.  Voor meer info kan u terecht bij de burgerlijke stand van uw woonplaats of geboorteplaats.

Voor andere specifieke situaties (in echtscheidingsprocedure, gescheiden, weduwe, …) kunt u , indien gewenst, vooraf contact opnemen met de sociale dienst van het ziekenhuis (03-491 37 70) of met de burgerlijke stand van uw gemeente.