Welkom in onze kamers!

In ons ziekenhuis kan je in alle rust en vertrouwen in een huiselijke sfeer bevallen. Het verloskwartier bestaat uit 1 onderzoekskamer en 5 verloskamers.
1 verloskamer is voorzien van een bevallingsbad zodat je een onderwaterbevalling kan plannen. Gelieve dit aan te geven aan de vroedvrouw bij opname als je overweegt om in bad te bevallen.
In 2 verloskamers staat een relaxatiebad zodat je de contracties in bad kan opvangen. Elke verloskamer beschikt over een zeer goed uitgeruste douche en toilet.
In elke kamer is er een bevallingsbed aanwezig: dit is een comfortabel bed dat kan omgebouwd worden tot een bevallingsbed zodat je in alle houdingen kan bevallen. Rugligging of zijligging : alle posities zijn mogelijk.

De opvang van jullie baby gebeurt in dezelfde kamer zodat je kan meegenieten van de eerste momenten. Na de geboorte wordt de baby wel meteen bij jou gelegd om het huidcontact te bevorderen. Wegen en meten en de eerste pamper gebeurt nadien.

Onze materniteit heeft 24 bedden, een tweepersoonskamer en 22 individuele kamers. De individuele kamers worden opgedeeld in 3 verschillende categorieën: eenpersoonskamers, comfort-kamers en suitekamers. Naargelang de categorie van de kamer wordt een kamersupplement per dag aangerekend.

In de tweepersoonskamer beschik je over 2 verschillende compartimenten (elke patiënt heeft zijn privacy en eigen babybox). Het sanitair moet wel gedeeld worden.

De individuele kamers hebben een eigen sanitaire ruimte.

Wil je weten welke kamers worden terugbetaald? Informeer dan zeker vooraf bij je ziekenfonds of hospitalisatieverzekering.