Zwanger?

Proficiat!

Hier volgen enkele adviezen om je voor te bereiden op je bevalling in Lier

1 Raadpleging

We raden u aan om tijdens uw zwangerschap regelmatig op controle te gaan bij uw gynaecoloog. Deze controleert uw bloeddruk, uw urine, en het algemeen welzijn van uw kindje. In ons ziekenhuis kan u ook terecht voor een uitgebreide expertise echografie.

2 Infoavonden

Maandelijks, op elke derde dinsdag van de maand om 19h30, organiseren onze vroedvrouwen vrijblijvend een informatieavond waarbij uitleg geven wordt over de zwangerschap, de bevalling, de kraamperiode en de borstvoeding. Deze avond wordt afgesloten door een bezoek aan de afdeling maturiteit/verloskamer. De informatieavond is volledig gratis voor u en uw partner. Vooraf inschrijven is wel vereist ! Dit kan telefonisch via de afdeling materniteit op telefoonnummer 03/ 491 21 85 of via mail [email protected]

3 Prenatale kinesitherapie

Het H.-Hartziekenhuis biedt u de mogelijkheid om zowel pré- als postnatale oefeningen te volgen, individueel of in groep. De prenatale oefeningen omvatten ademhalings-, ontspannings- en persoefeningen. Na de bevalling worden de bekkenbodemspieren geoefend. Voor inschrijving en verdere inlichtingen:

Christine D’Hulst – 03-491 21 89

Isabelle De Cat – 03-491 37 98