H.-Hartziekenhuis Lier neemt volledig vernieuwde couveuseafdeling in gebruik.

Lier, 4/07/2018 – Fase 2 van de verbouwing van het moeder & kind gedeelte van het H.-Hartziekenhuis in Lier is een feit: vanaf woensdag 4 juli kunnen de eerste mama’s met hun couveusebaby hun intrek nemen op de volledig vernieuwde couveuseafdeling.

De vernieuwde couveuseafdeling beschikt over twee couveuseruimtes met telkens drie bedjes en relaxstoelen voor de ouders, drie aparte verblijfskamers voor mama en baby, een reanimatiekamer en een intensieve kamer. In totaal is er plaats voor 13 baby’s. “Nieuw in het ziekenhuis is het rooming-in principe waarbij mama’s in dezelfde kamer als hun couveusebaby verblijven, wat de band tussen ouder en baby versterkt” vertelt zorgcoördinator Brigitte Reyntjens.

De vernieuwde couveuseafdeling is tevens voorzien van een aparte keuken met televisie en zithoek voor alle mama’s en papa’s. Een ruimte waar ze in alle rust kunnen vertoeven om er iets te eten, te drinken of televisie te kijken. Ook is er een kinderhoekje voorzien voor alle grote broers en/of zussen die mee op bezoek komen.

De hele afdeling werd gerenoveerd in dezelfde moderne maar toch huiselijke en warme stijl als de verblijfskamers en het bevallingskwartier die eerder al een facelift kregen. Brigitte Reyntjens: “We hebben er bewust voor gekozen om verschillende ruimtes te creëren om zo de ouders en hun couveusebaby de nodige privacy te kunnen bieden.” De kamers zijn zo ontworpen dat ze de band tussen de pas bevallen mama en haar kindje tijdens het prille begin versterkt zonder te moeten inboeten op alle nodige medische voorzieningen voor de baby. De couveuse afdeling bevindt zich in blok I op de tweede verdieping.

Aansluitend start fase 3 van de verbouwingen van het moeder & kind gedeelte in het Lierse ziekenhuis. Als alles goed gaat kunnen de eerste baby’s van 2019 verwelkomd worden in een volledig nieuwe omgeving.