Vroedvrouwenraadpleging

Sinds 2014 wordt er voor onze zwangere patienten een raadpleging door de vroedvrouw georganiseerd.

Deze raadpleging vindt plaats op maandag van 14 tot 22 uur, dinsdag van 14 tot 22 uur en donderdag van 8 tot 15 uur.
Afspraken maken kan u op het nummer 03 491 22 74, elke werkdag tussen 12 en 18 uur.
Elke zwangere patiente wordt gezien op deze raadpleging op een zwangerschapsduur van 24 -26 weken.

Het dossier wordt opgemaakt. Uitleg over borstvoeding, flesvoeding, epidurale verdoving wordt uitvoerig gegeven.
We bespreken de diensten van WOMAMA -vroedvrouwen aan huis- na je verblijf in het ziekenhuis.
Heb je vragen over bevallingshoudingen? Voel je je onzeker? Op de raadpleging staan de ervaren vroedvrouwen voor je klaar om je vragen te beantwoorden.
Deze raadpleging wordt volledig terugbetaald en wordt ook gecombineerd met een suikertest. Deze test is bedoeld om suikerziekte in de zwangerschap op te sporen en gebeurt tussen 24 – 26 weken.

Soms zijn bijkomende controles op het einde van de zwangerschap noodzakelijk en dit gebeurt door extra monitoring (CTG). Je arts zal dit met jou bespreken en je doorverwijzen naar de raadpleging. De vroedvrouwen nemen direct contact op met je arts als er problemen zijn. Zo blijft je arts op de hoogte.

Patienten die gepland worden voor een keizersnede worden ook op de raadpleging gezien, ongeveer 1 week voor de geplande keizersnede (sectio). Uitleg over het verloop van de keizersneden, ontharen, praktische tips worden op voorhand besproken. Dit zorgt ervoor dat je ’s morgens opgenomen wordt voor de keizersnede en je zal je minder angstig voelen éénmaal de vroedvrouw je alle praktische zaken uitgelegd heeft.

Voor de prenatale raadpleging dien je je in te schrijven in de inkomhal. De raadpleging bevindt zich op de eerste verdieping (blok G).

Je partner is absoluut welkom om mee te komen. Heb je geen partner of kan de partner niet meekomen? Kom gerust alleen of breng een vertrouwenspersoon mee.
Wij zorgen voor jou !

2016-05-31 17.54.18